Strona główna Galeria Archiwum O szkole Kontakt

Poczta

Rekrutacja

Projekty edukacyjne

Biblioteka

    http://www.procivis.org.pl/

„Nowa jakość kształcenia zawodowego szansą na lepszą pracę” to projekt realizowany przez Fundację Edukacji i Dialogu Społecznego PRO CIVIS w partnerstwie ze Starostwem Powiatowym w Łosicach i Zespołem Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach w ramach Działania 9.2 PO KL. Projekt ma na celu wzmocnienie atrakcyjności i jakości oferty edukacyjnej Zespołu Szkół nr 3 Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Łosicach. Projekt poprzez szereg działań kierowanych do uczniów zakłada podniesienie zdolności 110 uczniów do przyszłego zatrudnienia.

W ramach projektu zaplanowano:
        - Zakup nowoczesnego sprzętu dydaktycznego
        - Płatne staże dla uczniów
        - Utworzenie Szkolnego Punktu Kariery
        - Wyjazdy na targi branżowe
        - Wyjazdy edukacyjne
        - Doradztwo zawodowe
        - Kursy specjalistyczne
        - Atrakcyjne zajęcia pozalekcyjne

 


Płatne staże dla uczniów


Chcesz odbyć płatny staż i zdobyć cenne doświadczenie zawodowe?
Chcesz poznać wymagania pracodawców oraz swoje dopasowanie do ryku pracy?
Aplikuj do Projektu Nowa jakość kształcenia szansą na lepszą pracę.
83 płatne staże na terenie całej Polski czekają na Ciebie!
Czekamy na Twoje zgłoszenie!

 


Wyjazdy na targi branżowe i wizyty edukacyjne


Chcesz rozwijać swoje pasje i zainteresowania?
Interesują Cię najnowsze trendy w branży turystycznej, gastronomicznej lub rolniczej?
Weź udział w projekcie i skorzystaj z bogatej oferty wyjazdów tematycznych.

 


Szkolny Punkt Kariery


Czy wiesz jakie są Twoje słabe i mocne strony?
Jakie są Twoje predyspozycje?
Zastanawiasz się jaką Uczelnię wybrać?
Zapraszamy do Szkolnego Punktu Kariery, który oferuje:
        - stały dyżur doradcy zawodowego;
        - poradniki, czasopisma, książki z zakresu poradnictwa zawodowego, planowania kariery i przedsiębiorczości;
        - informacje, ulotki, filmy o zawodach;
        - informatory o uczelniach wyższych;
        - ciekawe zajęcia warsztatowe;
        - filmy instruktażowe.

 


Kursy specjalistyczne


Chcesz podnieść swoje kwalifikacje oraz umiejętności zawodowe?
Zapraszamy Cię do udziału w jednym z bezpłatnych kursów specjalistycznych zwiększających Twoje szanse na rynku pracy.
W ofercie m.in.: kurs barmański i kelnerski, kurs carvingu i florystyki oraz pokazy kulinarne kuchni świata

 


Atrakcyjne zajęcia pozalekcyjne


Jeśli chcesz poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności praktyczne zapraszamy do udziału w atrakcyjnych zajęciach dodatkowych.
W ofercie:
        - udział w zjęciach kulinarnych,
        - warsztaty z przedsiębiorczości,
        - zajęcia interdyscyplinarne rozwijające kreatywność i umiejętność pracy w zespole.
 


Rekrutacja od września 2013!
Udział w projekcie jest bezpłatny
Zgłoszenia przyjmowane są w sekretariacie szkoły oraz Biurze Projektu.
Zapraszamy serdecznie!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    1 października Zespół Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach rozpoczął realizację projektu „Nowa jakość kształcenia zawodowego szansą na lepszą pracę” realizowanego przez Fundację Edukacji i Dialogu Społecznego PRO CIVIS w partnerstwie ze Starostwem Powiatowym w Łosicach i Zespołem Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach w ramach Działania 9.2 PO KL. Projekt ma na celu wzmocnienie atrakcyjności i jakości oferty edukacyjnej Zespołu Szkół nr 3 Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Łosicach, a poprzez szereg działań kierowanych do uczniów zakłada podniesienie zdolności 110 uczniów do przyszłego zatrudnienia.

W ramach projektu zaplanowano:

- Zakup nowoczesnego sprzętu dydaktycznego

- Płatne staże dla uczniów

- Utworzenie Szkolnego Punktu Kariery

- Wyjazdy na targi branżowe

- Wyjazdy edukacyjne

- Doradztwo zawodowe

- Kursy specjalistyczne (m.in. baristy, kelnera, barmana i in.)

- Atrakcyjne zajęcia pozalekcyjne (w tym pokazy kulinarne kuchni świata)

    Październik upłynął pod kątem działań związanych z naborem uczniów do projektu oraz przygotowaniem biura projektu, nowej siedziby Szkolnego Punktu Kariery oraz pomieszczeń pracowni hotelarskiej. 15 listopada, 18 osobowa grupa technikum rolniczego, wizytą branżową w Zakładzie Produkcyjnym Ursus S.A. w Dobrym Mieście rozpoczęła cykl działań edukacyjnych (zdjęcia...). Dzień później, młodzież naszej szkoły wzięła udział w I części warsztatów doradztwa zawodowego, na których zaplanowano m.in. zapoznanie z aspektami prawnymi założenia własnej firmy.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuchnie świata - w ramach projektu „Nowa jakość kształcenia zawodowego szansą na lepszą pracę”

    Nie od dziś mówi się, że gotowanie to sztuka. My tę sztukę chcemy Państwu przybliżyć. Nasza szkoła od tego roku szkolnego bierze czynny udział w projekcie unijnym ,,Nowa jakość kształcenia zawodowego, szansą na lepszą pracę” Jednym z elementów, tego projektu są pokazy kulinarne, w których nasza młodzież bierze czynny udział. Pierwszy taki pokaz odbył się 22 listopada 2013r którego tematem była kuchnia włoska (zdjęcia...). Brali w nim udział uczniowie z klas I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych, technikum hotelarskiego oraz IV klasy technikum żywienia i technikum usług gastronomicznych. Młodzież była podzielona na 8 osobowe grupy, nad którymi czuwali wykwalifikowani kucharze znanych krakowskich restauracji. Pod ich nadzorem młodzież sporządzała następujące specjały kuchni włoskiej:

- Bruschetta al pomodoro (tosty z pieczywa pszenno-żytniego pokryte sałatką pomidorowo-oliwkowo-kaparową) (pobierz przepis...)

- Zupa Miniestra z cukini  (pobierz przepis...)

- Pasta al ragu

- Deser Tiramisu  (pobierz przepis...)

Bardzo był ciekawy, krótki komentarz na temat tradycyjnej kuchni włoskiej. Kucharze w trakcie zajęć podawali młodzieży praktyczne porady dotyczące sporządzanych potraw. Wielkie zaangażowanie młodzieży można było zaobserwować zarówno podczas wykonywania potraw jak i ich degustacji, w której czynny udział brali nie tylko uczestnicy projektu, ale także inni uczniowie szkoły. Po zakończeniu warsztatów młodzież serdecznie podziękowała kucharzom za wspólne gotowanie. Nasze warsztaty mamy udokumentowane ciekawą sesją zdjęciową, do której oglądania zapraszamy na stronę internetową szkoły www.zs3losice.pl Już za miesiąc kolejny pokaz -kuchni a jakiej to niespodzianka.

Beata Kalińska, Krystyna Daniluk, Elżbieta Wierzbicka

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Kolejne warsztaty kulinarne w Zespole Szkół Nr 3 RCKU odbyły się 18.12.2013 r. Tym razem była to kuchnia japońska na temat Sushi.

    Nazwa Sushi pochodzi od nazwy ryżu zamarynowanego octem i solą. Nieodłącznym uzupełnieniem sushi jest zielony chrzan- wasabi rosnący w górskich potokach Japonii. Obecnie do sporządzenia sushi używa się szerszej gamy dodatków- ryb, warzyw, grzybów. W pokazach brała udział młodzież z projektu I, II i IV klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarskiego. Pokaz rozpoczął się od krótkiej prezentacji multimedialnej na temat sushi. Następnie kucharze z restauracji krakowskich zrzeszonych w Kuźnii Dobrego Smaku zademonstrowali jak się wykonuje potrawy. W drugiej części zajęć uczniowie w grupach uczyli się sporządzać różne rodzaje Sushi. (zdjęcia...)

    Na warsztatach wykonywano następujące potrawy:

-nigiri- sushi z rybą maślaną i wędzonym łososiem,

-maki z łososiem,

-maki z wędzonym halibutem,

-futomaki z tuńczykiem,

-uromaki California rool,

-uramiaki z paluszkami krabowymi,

-hosomaki z warzywami i kawiorem,

-krewetki w temperze,

a dodatkami były: wasabi, imbir marynowany, sos sojowy.

Pokaz zakończyła wspólna degustacja. Należy powiedzieć, że potrawy nie wszystkim w pełni smakowały, ale to rzecz gustu i smaku.

Beata Kalińska, Krystyna Daniluk, Elżbieta Wierzbicka

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    W dniu 16.01.2014 w Zespole Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach, odbył się już trzeci pokaz kulinarny z serii Kuchnie Świata-tym razem kuchnia francuska.

    Kuchnia francuska uważana jest często za jedną z najlepszych na świecie, wywarła przez wieki duży wpływ na inne kuchnie, zwłaszcza zachodniej Europy. Najczęściej kojarzona jest z żabimi udkami, ślimakami, bagietką, serami i winem. W rzeczywistości kuchnia francuska nie jest jednolita. Oprócz dużych różnic pomiędzy poszczególnymi regionami, można wyróżnić wysoką kuchnię- tłustą, tradycyjne dania oraz nową kuchnię- lekkostrawną. W warsztatach prowadzonych przez wykwalifikowanego kucharza Artura Pijanowskiego Restauracji w Hotelu Hilton w Warszawie, brała udział młodzież z projektu „Lepsza jakość kształcenia szansą na lepszą pracę”. Uczniowie pod nadzorem specjalisty dokonywali filetowania różnych rodzajów ryb np. dorady, turbota, sandacza. Największym zainteresowaniem cieszył się sposób obróbki owoców morza tj.- mule czarne, ostrygi, krewetki i homary. (zdjęcia...)

    Z wyżej wymienionych surowców uczestnicy projektu wraz z prowadzącym przygotowali następujące potrawy:

- zupa rybna,

 - mule czarne,

 - zupa z homara z grzankami czosnkowymi,

- pieczony filet z sandacza podany ratatouille z sosem z zielonego groszku,

- crepes suzette z sosem pomarańczowym.

Beata Kalińska Krystyna Daniluk Elżbieta Wierzbicka

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poznań AGROSHOW

    Klasa II technikum rolniczego z ZS nr3 RCKU w Łosicach 28 i 29 stycznia 2014r. uczestniczyła w wyjeździe na targi branżowe Polagra Premiery w Poznaniu. Różnorodni wystawcy, interesujące produkty i nowoczesna technika zaciekawiła umysły młodych rolników. Zainteresowanie wzbudziła rozmowa z Panem S. Łuczakiem, pionierem we wdrążaniu w Polsce technologii tzw. EM’ów, czyli efektywnych mikroorganizmów stosowanych we wszystkich dziedzinach produkcji rolniczej a zwłaszcza w uprawie roli. To rozwiązanie, wg tego co usłyszeliśmy, to zdrowsza i bardziej ekologiczna alternatywa dla sztucznych nawozów mineralnych. Innym miejscem skupiającym uwagę było ogromne stoisko FENDA, jednego z czołowych producentów ciągników i kombajnów na świecie. Po wysłuchaniu informacji udzielanych przez przedstawicieli producenta udaliśmy się na kolejne stoiska równie znakomitych wystawców. Byli to min. JOHN DEERE, ZETOR, CASE, CAT i wielu, wielu innych. Targi Polagra Premiery różnią się od innych wystaw swoją powierzchnią. Skromne 6 godzin to zbyt mało czasu na zwiedzenie i zapoznanie się z rozwiązaniami oferowanymi przez przedstawicieli wielu firm i marek. Zmęczeni ogromem targów, udaliśmy się w drogę powrotną do domu, bogatsi o nowe doświadczenia i informacje.

Marcin Bobryk

zdjęcia z wycieczki

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pokazy kulinarne - Kuchnia staropolska

    Dawna kuchnia polska, zwana dziś staropolską, jest słynna ze swych walorów smakowych i dobrego podania. Najstarsze potrawy, jak wynika to z opisów uczt oraz z pamiętników z wybranych okresów historycznych, to potrawy związane z tradycją i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Wiele z tych potraw przetrwało do dziś w różnych regionach kraju. Kuchnia polska i jej kucharze słynęli z przyrządzania smakowitych potraw z mięs, ryb, drobiu, warzyw, kasz i wielu innych produktów. Bardzo istotnym elementem stanowiącym o smaku potraw były przyprawy.

    13 lutego w ZS Nr3 RCKU w Łosicach w ramach projektu „Nowa jakość kształcenia szansą na lepszą pracę” po raz kolejny odbyły się pokazy kulinarne. Tym razem zaprezentowana została kuchnia staropolska. Pokazy poprowadził Artur Pijanowski- kucharz hotelu Hilton w Warszawie. Pod jego okiem uczniowie przygotowali:

-żurek staropolski na zakwasie na wędzonych kościach z ziemniakami, grzybami i jajkiem

-gulasz z dzika z warzywami korzennymi, wędzonym boczkiem i ziołami na czerwonym winie z mini kopytkami

-gotowaną roladę z combra królika nadziewaną musem majerankowym, czosnkiem i sosem z czarnej porzeczki

-placki z kaszy gryczanej z drożdżami

-pieczone czerwone buraki z miodem, rozmarynem i jałowcem

-faworki z cukrem pudrem.

    Uczestnicy projektu do tej pory poznali już następujące kuchnie: włoską, francuską i japońską. Takie pokazy pozwalają uczniom nie tylko obserwować pracę znanych kucharzy, ale także uczyć się, nabierać nowych doświadczeń, poznawać kulturę oraz zwyczaje żywieniowe innych narodowości.

Magda Bartoszuk- uczestniczka projektu

zdjęcia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurs baristy

    Barista jest specjalistą od parzenia i podawania kawy.

    Posiada rozległą wiedzę o różnych gatunkach kaw, jej jakości, sposobach przygotowywania i podawania - umie odpowiednio dobierać proporcje składników, zna różne metody parzenia, potrafi się rozeznać w różnych gatunkach mleka i umie serwować napoje na wiele różnych sposobów. Barista potrafi dobrać odpowiednie gatunki kawy, aby powstał napój zgodny z oczekiwania klienta, dopasowany do podawanej potrawy.

    Potrafi także przygotować kawy artystyczne (z dodatkami, wielowarstwowe, ozdobione obrazkami na piance z mleka), które poza zaletami smakowymi, intrygują również formą wizualną. Dzięki baristom parzenie i podawanie kawy z czynności prozaicznej urosło do rangi sztuki.

    Dnia 13 lutego 10-o osobowa grupa uczniów ZS Nr3 RCKU w Łosicach przystąpiła do kursu - barista. Kurs odbył się w ramach projektu „Nowa jakość kształcenia szansą na lepszą pracę”, a poprowadził go p. Bartłomiej Parchotiuk- przedstawiciel AP Edukacja.

    Szkolenie składało się z dwóch części: teoretycznej, w której uczestnicy zapoznali się z ogólnymi wiadomościami o pracy baristy, rodzajach i sposobach parzenia i podawania kaw oraz części praktycznej, która obejmowała zapoznanie z obsługą ekspresu ciśnieniowego oraz recepturami poszczególnych kaw. W ramach projektu każdy uczestnik otrzymał materiały dydaktyczne.

    Kurs zakończył się egzaminem praktycznym. Po zaliczeniu biorący udział uczniowie otrzymali certyfikaty i zaświadczenia potwierdzające ukończenie kursu.

Magda Bartoszuk- uczestnik kursu

zdjęcia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurs florysty

    W dniu od 17do 21 lutego w 5 osobowej grupie uczniów ZS Nr3 RCKU w Łosicach wzięłyśmy udział w kursie florystycznym, który odbywał się w Siedlcach przy ul. Starowiejskiej 24 w „ Studio Florystycznym’’. Kurs był prowadzony przez Panią Elizę Wrzosek.

    Pierwszego dnia Pani Eliza wprowadziła nas w temat czym zajmuje się florystyką. Po teorii przeszliśmy do praktyki. Wykonaliśmy: wiosenne stroiki, dekorowaliśmy róże liśćmi preparowanymi i wstążkami oraz goździkami. W kolejnych trzech dniach kontynuowaliśmy dalszy ciąg układania bukietów i różnego rodzaju stroików:

- bukiet ślubny

- bukiet z 11 róż żółto-czerwonych

    Ostatniego dnia jako zakończenie kursu mieliśmy podsumowanie tego czego nauczyliśmy się przez ten czas i dodatkowo przesadzaliśmy kwiaty.

    Na koniec otrzymywaliśmy certyfikat i zaświadczenie ukończenia kursu florysty i dodatkowym upominkiem był storczyk. Florystyka jest wielką sztuką układania kwiatów i dekoracji roślinnych, układanie wieńców czy bukietów.

    Florystyka zajmuje się także dekoracją wnętrz w kontekście dekoracji roślin. Do strojenia bukietów wykorzystuje się różne materiały. Są to m.in. kwiaty żywe, zarówno doniczkowe jak i cięte, żywe i sztuczne. Często używa się także innych elementów roślinnych np. liści.

    Aby połączyć poszczególne elementy kompozycji, potrzebne są cążki, druciki, dekoracyjne siatki, kleje, rafia, gąbki florystyczne, kosze, brokaty, środki nabłyszczające i wiele innych narzędzi i materiałów pomocniczych. Im więcej różnorodnych elementów, tym ciekawsze kompozycje możemy stworzyć. Przez ten czas kursów nauczyliśmy się bardzo wiele, iż potrafimy zrobić bukiet ślubny do tego butonierkę, różnego rodzaju stroiki, dekoracje w szkle z żywych kwiatów i wiele innych.

Wioleta Sekuła – Uczestnik kursu

zdjęcia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurs kelnerski

    Podstawowym zajęciem kelnera jest profesjonalna obsługa klientów lokalu od momentu ich wejścia, aż do opuszczenia go. Do kelnera należy powitanie gości, wybór stolika, przedstawienie menu, udzielenie wszelkich informacji odnośnie serwowanych potraw i napojów, pomoc w wyborze poszczególnych dań, a następnie przyjęcie zamówienia i jego odpowiednie zrealizowanie. Kelner musi zadbać o przyniesienie zamówionych potraw i dodatków oraz odpowiednie podanie ich do stołu. Powinien także sprawować ciągły nadzór nad klientami i reagować na każde wezwanie, zaś po zakończonym posiłku przedstawia rachunek i przyjmuje zapłatę. Ważnym elementem jest również odpowiednie pożegnanie klientów i zachęcenie ich do ponownego odwiedzenia tego miejsca.

    Do zadań kelnera należy także przygotowanie lokalu do przyjęcia gości oraz zadbanie o odpowiedni wystrój, dostosowany do okoliczności, nakrywanie do stołu, dbanie o czystość zastawy i sztućców, nadzór nad jakością podawanych potraw i natychmiastowe usuwanie niepotrzebnych naczyń ze stołów.

    W dniach 17, 19, 21 lutego 2014 roku w Zespole Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach odbył się kurs kelnerski zrealizowany w ramach projektu „Nowa jakość kształcenia szansą na lepszą pracę”. Kurs prowadził pan Przemysław Bednarczyk z Siedlec. W kursie udział wzięła 10-o osobowa grupa młodzieży z ZS Nr 3 RCKU w Łosicach. Podczas zajęć kursanci uczyli się wszystkiego o pracy kelnera, która tak naprawdę nie jest taka łatwa. Młodzi ludzie poznawali sztukę nakrywania stołów na różne okoliczności, składania serwetek, fachowego otwierania i nalewania wina w obecności gości oraz predyspozycje psychofizyczne i intelektualne kelnera. Młodzież uczyła się też prawidłowego trzymania oraz noszenia naczyń na tacy, z czym na początku było trochę kłopotów, ale po kilku nieudanych próbach wszyscy nabrali doświadczenia i radzili sobie bardzo dobrze. Podczas kursu uczniowie oglądali także filmy i prezentacje na temat pracy kelnera.

    Dnia 21 lutego 2014 roku odbył się egzamin kończący kurs, podczas którego uczestnicy nakrywali do stołu i obsługiwali gości. Egzamin zakończył się pomyślnie dla wszystkich kursantów. Po zaliczeniu biorący udział uczniowie otrzymali certyfikaty i zaświadczenia potwierdzające ukończenie kursu.

Ewa Niepogoda-uczestnik kursu

zdjęcia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Piąty pokaz kulinarny

    Dnia 27 marca 2014 roku w szkole ZS Nr3 RCKU w Łosicach, odbył się już po raz piąty pokaz kulinarny. Zaprezentowano następujące menu:

1. Kozi ser z figami, orzechami, sałatka z roszponki z truskawkami.

2. Łosoś pieczony w niskiej temperaturze gazpacho z zielonych warzyw, sałatka z karczochów i puder z łososia wędzonego.

3. Zupa z lobstera, smażone krewetki i grzanki czosnkowe.

4. Comber jagnięcy, sos koniakowy, puder z zielonego groszku z miętą i pataty z syropem klonowym i trawą żubrową.

5. Duszone truskawki z pomarańczami i tłuczonym pieprzem.

    Szczególnie zwrócono uwagę na estetykę potraw i dekoracje.

Opiekunowie:

Daniluk Krystyna

Wierzbicka Elżbieta

zdjęcia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Płatne staże - Warszawa

    Dnia 1 lipca 2014 trzydziesto jedno osobowa grupa uczniów naszej szkoły rozpoczyna płatne staże w jednych z najlepszych warszawskich hotelach: Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre, Hotel Sobieski oraz Hotel Sheraton. Staże uczniów będą trwały cztery tygodnie a w trakcie ich trwania mają oni zapewnione zakwaterowanie oraz wyżywienie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD

 

We wtorek 30.09.2014r o godz. 9.00 wyruszyliśmy do Poznania na Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD. Do Poznania dojechaliśmy późnym popołudniem. Niestety pogoda nam nie dopisała i tego dnia miasto oglądaliśmy zza szyb autokaru. Noc spędziliśmy w hotelu, w samym centrum Poznania.

Następnego dnia dzień rozpoczęliśmy o ósmej rano. Po śniadaniu z mapą w ręku udaliśmy się na Targi. Tam, każdy z nas musiał przejść ze swoim biletem wstępu przez specjalną bramkę. Obejrzeliśmy dużo ciekawych rzeczy oraz mogliśmy porozmawiać ze specjalistami z branży gastronomicznej.

Tego dnia odbywał się również finał Kulinarnego Pucharu Polski 2014, na którym jako widzowie mogliśmy się przyglądać rywalizacji zawodowych kucharzy.

Po kilku godzinach wróciliśmy do hotelu na obiad, wymeldowaliśmy się i wyruszyliśmy do domu bardzo zmęczeni ale też i zadowoleni.

Opiekunowie: B. Lipska, R. Czerka

zdjęcia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arena Agro Ostróda 2015

W dniach 14-15 lutego 2015 po raz pierwszy odbyła się wystawa Arena Agro Ostróda 2015. Najwięksi dealerzy i producenci z branży techniki rolniczej zaprezentowali najnowszą ofertę czołowych marek z branży maszyn i urządzeń rolniczych na nadchodzący sezon. W ramach projektu realizowanego przez naszą szkołę "Nowa jakość kształcenia zawodowego szansą na lepszą pracę" 20 uczniów technikum rolniczego naszej szkoły wzięło udział w tej imprezie. Oprócz pokazów maszyn oraz wystaw instytucji związanych z rolnictwem można było wziąć udział w szkoleniach na temat zasad przyznawania dopłat bezpośrednich w roku 2015 oraz innych szkoleń z zakresu WPR.

Piotr Stachowicz

zdjęcia

Dla rodziców

Dla uczniów

Plan lekcji

Linki

Profilaktyka zdrow.

 

 

 

Copyright © 2007-2014 Zespół Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach