Strona główna Galeria Archiwum O szkole Kontakt

Poczta

Rekrutacja

Projekty edukacyjne

Biblioteka

Pieczenie chleba na zakwasie i zdrowe kanapki

 

    W dniu 20 .10.2015r klasa II TŻ na zajęciach praktycznych wypiekała różnego rodzaju chleby na zakwasie naturalnym:

-chleb owsiany

-chleb razowy z dynią

-chleb żytni z żurawiną

-chleb razowy pszenny z ziarnem słonecznika ,dyni, siemię lniane.

 

 Wypieki bardzo się udały i były bardzo smaczne co widać na załączonych zdjęciach.

 

W kolejnym dniu 21.10.2015 r klasa III TŻ na procesach technologicznych w gastronomii sporządzali najzdrowsze kanapki na świecie:

-kanapki tortowe(barwne i kolorowe)

-tartinki(małe kanareczki o różnych kolorach , kształtach i smakach)

-różnorodne i wykwintne koreczki

-tradycyjne kanapeczki

 

Cały asortyment kanapek wykonany był z różnorodnego pieczywa.

Zajęcia zakończyły się degustacją w której uczestniczyli nauczyciele i młodzież naszej szkoły.

 

zdjęcia...

Dla rodziców

Dla uczniów

Plan lekcji

Linki

Profilaktyka zdrow.

 

 

 

Copyright © 2007-2014 Zespół Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach