Strona główna Galeria Archiwum O szkole Kontakt

Poczta

Rekrutacja

Projekty edukacyjne

Biblioteka

Konkurs pt. „Najsmaczniejsza potrawa wielkanocna”

 

Dnia 24 marca 2015r. odbył się konkurs pt. „Najsmaczniejsza potrawa wielkanocna”, był on jednym z elementów obchodzonego w naszej szkole  Tygodnia Zawodowca, zorganizowanego w ramach ogłoszonego przez Minister Edukacji Narodowej Roku Szkoły Zawodowców.

 

Do konkursu przystąpiło  6 uczniów: czterech z technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz dwóch  z technikum hotelarskiego. Uczniowie pracowali w 3  dwuosobowych grupach.

 

Po około 3 godzinach pracy, uczniowie zaprezentowali swoje potrawy: żurek podany w chlebie, kilka rodzajów jaj faszerowanych oraz babkę wielkanocną.

 

Komisja w składzie p.Krystyna Daniluk, p.Barbara Lipska, p.Elżbieta Wierzbicka oraz przedstawiciel uczniów - Artur Bobryk, miała nie lada kłopot w wyborze najlepszej potrawy. Ocenie konkursowej podlegały: smak potrawy, wygląd oraz zgodność z tematem konkursu. Po burzliwej debacie komisja ogłosiła następujące wyniki:

 

I miejsce - Mateusz Stańczuk i Konrad Zawadka – kl. III TŻ, potrawa -  jajka faszerowane,

 

II miejsce - Katarzyna Gregorczuk i Justyna Wasiluk – kl. III TŻ, potrawa – jajka faszerowane i babka,

 

III miejsce -  Aleksandra Florczuk i Patrycja Maleńczyk- kl. III TH, potrawa – żurek podany w chlebie.

 

Opracowała: Barbara Lipska

zdjęcia...

Dla rodziców

Dla uczniów

Plan lekcji

Linki

Profilaktyka zdrow.

 

 

 

Copyright © 2007-2014 Zespół Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach