Strona główna Galeria Archiwum O szkole Kontakt

Poczta

Rekrutacja

Projekty edukacyjne

Biblioteka

SZKOLNE KOŁO GASTRONOMICZNE   

 

W zajęciach Szkolnego Koła Gastronomicznego uczestniczą chętni uczniowie z klas technikum żywienia i gospodarstwa domowego. Zajęcia odbywają się raz w miesiącu i trwają przez 4 godziny lekcyjne.

 

Celem jest poszerzenie wiedzy i umiejętności z różnych działów technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta. Uczniów pracują w trzech podgrupach, z których każda wykonuje określone czynności. Zajęcia odbywają się w szkolnej pracowni gastronomicznej.

 

Każdy temat poprzedzony jest instruktażem a trudniejsze prace pokazem. Oprócz zdobytych wiadomości i umiejętności uczniów, efektem działalności Koła będzie tworzenie własnej książki kucharskiej.

 

Link do strony umożliwi wszystkim chętnym nie tylko korzystanie z przepisów, ale także umożliwi włączenie się do pracy Szkolnego Koła Gastronomicznego.

 

Zajęcia prowadzi Barbara Lipska

.

zdjęcia...

Przepis na W-Z

Przepis na Pierogi a'la Kebab

Przepis na babkę puszek

Przepis na sernik

zdjęcia...

Dla rodziców

Dla uczniów

Plan lekcji

Linki

Profilaktyka zdrow.

 

 

 

Copyright © 2007-2014 Zespół Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach