Strona główna Galeria Archiwum O szkole Kontakt

Poczta

Rekrutacja

Projekty edukacyjne

Biblioteka

„Z gastronomią na TY”   

   Skoro świt 14.12.2016 r. w ramach przedmiotu - procesy technologiczne w gastronomii, wraz ze swoimi nauczycielami p. Barbarą Lipską i p. Dariuszem Stasiukiem wyjechaliśmy do Warszawy aby zwiedzić tam Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, największe w Polsce kulinarne centrum szkoleniowe, z profesjonalnie wyposażonymi stanowiskami treningowymi i wzorcowym zapleczem gastronomicznym.

   Już po przyjeździe zostaliśmy bardzo ciepło przywitani przez pracowników firmy p. Krzysztofa Kobyłeckiego – Dyrektora Oddziału w Warszawie,

p. Monikę Kowalewską i p. Bartosza Tutę. I to właśnie p. Monika i p. Bartosz, a może Monika i Bartek, (sorry za Monika i Bartek!!!), ale to bardzo sympatyczni i  kreatywni młodzi ludzie, nie wiele starsi od nas, oprowadzali nas po firmie, gdzie w ciekawy  sposób opowiadali o CTK DORAM, która to stwarza niegraniczone możliwości prowadzenia festiwali i pokazów kulinarnych, konkursów i szkoleń. W odróżnieniu od miejsc służących głównie nauce gotowania, CTK DORAM daje możliwości praktycznego poznania wszelkich technik gotowania oraz zasad prawidłowego doboru sprzętu używanego w gastronomii, cukiernictwie, przetwórstwie żywności czy dziedzinach pokrewnych. 

   Możliwość jakie dało nam zwiedzanie centrum w ramach zajęć praktycznych było doskonałą okazją poznania tego co najlepsze w gastronomii.  

   Tego typy zajęcia dla nas uczniów stają się uzupełnienie procesu nauczania, pozwalają zdobywać wiedzę i doświadczenie dotyczące stosowania najnowszych technologii w zakresie sprzętu i wyposażenia obiektów gastronomicznych jak również  zapoznania  się z realnym układem funkcjonalnym zakładu gastronomicznego.

   Na zakończenie naszej wizyty zostaliśmy poczęstowani kawą, herbatą i przepysznymi słodkościami wypiekanymi przez Monikę.

   Dziękujemy wszystkim Państwu, naszym nauczycielom, pracownikom CTK DORAM za ciekawą lekcję gastronomii. I cóż, mamy nadzieję że nie był to nasz pierwszy i ostatni pobyt w tym miejscu, tym bardziej że mamy zaproszenie na warsztaty kulinarne organizowane przez firmę. A to czy nam się uda czas pokaże.

   Dlatego mówimy wszystkim do zobaczenia wkrótce.

 Uczniowie.

.

zdjęcia...

Dla rodziców

Dla uczniów

Plan lekcji

Linki

Profilaktyka zdrow.

 

 

 

Copyright © 2007-2014 Zespół Szkół Nr 3 RCKU w Łosicach